Ontspanningsmassage

 

Een ontspanningsmassage is een massage met een kalmerende en rustgevende werking. Je ademhaling wordt dieper, spieren en pezen worden soepeler, de doorbloeding wordt bevorderd en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Stress en allerlei fysieke ongemakken kunnen erdoor verminderen. Er ontstaat een gevoel van heerlijk welbehagen eventueel ondersteunt door ontspannende en rustgevende muziek. Ik raak aan met aandacht zodat je meer bewust bent van je eigen lichaam. Dit moment van rust en aandacht voor je lichaam helpt je je gedachten los te laten en los te komen van de dagelijkse stress. Door ontspanning van je lichaam zorg je tegelijkertijd voor het ontspannen van je geest. Na een massage voel je je vrijer, lichter en opgewekt. Je kunt een deel van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld nek, rug en schouders, Het is ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren. 

 

Massage bij chronische klachten

 

Massage kan een grote positieve invloed hebben op chronische aandoeningen als: artrose, fibromyalgie of kanker. Bij chronische klachten zal de massage vooral gericht zijn op pijnvermindering en ontspanning van de spieren. Hierdoor zullen bezigheden van het dagelijkse leven makkelijker verlopen.

 

Sportmassage

 

Deze vorm van massage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen, die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken, worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren.

 

Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van een warming-up. Een ander effect, bij vrijwel alle vormen van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen. Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op het lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

 

Het karakter van de behandeling kan ontspannend (sederend, herstel bevorderend) of stimulerend (preparatief) zijn, afhankelijk van wat u nodig heeft.

 

Medical taping

 

Medical tape is een elastische tape die de spieren in hun functie ondersteunt, zonder daarbij de beweging te beperken. De tape is, net als de huid, rekbaar, en kan meerdere dagen gedragen worden. De tape kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij: schouderbladen (frozen shoulder), rugklachten, hielspoor of tenniselleboog. Maar ook bij COPD of menstruatieklachten.

 

Ik ben erg enthousiast over de goede resultaten van een behandeling met medical tape. Ik heb al vele klachten kunnen beïnvloeden met deze taping, en ik pas hem dan ook graag toe.